Odporúčané teplomery, váhy a iné meracie prístroje
Závesná váha OCS-L do 300 kg
Závesná kontrolná váha s maximálnou váživosťou do 300 kg a nerezovým hákom.
Teplomer s vlhkomerom do bytu TFA 30.5027.01- čierny
Moderný teplomer s vlhkomerom s pamäťou min. a max. nameraných hodnôt za posledných 24 hodín.
Osobná váha s výškomerom Radwag WPT 200 OW
Úradné overená váha určená pre váženie a meranie výšky osôb v zdravotníctve s funkciou BMI. Zabudovaný výškomer s meracím rozsahom do dvoch metrov. Maximálna váživosť do 200 kg.
Obchodná váha SATIS CPTL do 15kg
Obchodná váha SATIS CPTL so zákazníckym displejom na stĺpiku, metrologickým overením a výpočtom ceny je ideálna pre maloobchodný predaj tovaru v predajniach potravín, mäso-údenín, na trhoviská a pod.
Teplomer s vlhkomerom TFA 30.5027.01
Moderný teplomer s vlhkomerom s pamäťou min. a max. nameraných hodnôt za posledných 24 hodín.
Laboratórna a zlatnícka váha CAS XE 6000
Úradne overená váha s bez dotykovým ovládaním vhodná do lekárne, laboratória, zlatníctva…
Lekárenský bezkontaktný teplomer Bodycomfort BC07
Infračervený bezkontaktný lekárenský teplomer Body Comfort BC07 na meranie teploty ľudského tela. Teplomerom je možné merať aj teplotu povrchov predmetov, teplotu prostredia a pod.
Kalibrovaný lekársky bezkontaktný teplomer Bodycomfort BC07
Infračervený bezkontaktný lekárenský teplomer Body Comfort BC07 na meranie teploty ľudského tela s kalibráciou v bodoch 37, 39, 41 °C a certifikátom o kalibrácií.
Teplomer TFA 14.4000 kalibrovaný do chladničky
Kalibrovaný teplomer určený na meranie teploty v chladničkách podľa predpisu HACCP.
Zákonná povinnosť pri monitorovaní teploty skladovaných surovín a potravín v zariadeniach spoločného stravovania, v pekárenskej a cukrárenskej výrobe, v potravinárskom priemysle a pod.
Zákon o metrológií č. 157/2018 Z. z. zaraďuje teplomery používané v zariadeniach spoločného stravovania, pri skladovaní a výrobe potravín medzi POVINNE KALIBROVANÉ MERADLÁ.
Podľa § 3 vyhlášky 533/2007 o podrobnostiach o požiadavkách na zariadenia spoločného stravovania musí byť teplota v každej chladničke/mrazničke a v sklade overovaná povinne kalibrovaným meradlom.
Podľa § 3 bod 5 vyhlášky č. 423/2012 o mäse jatočných zvierat, je povinnosť merať teplotu počas skladovania mäsa, a to najmenej jedným ľahko viditeľným kalibrovaným teplomerom.